SINCOSALD Novastar Speedpuls C / E (320A-400A-500A)

IZUZETNA SERIJA MIG/MAG APARAT – SA NAJNAPREDNIJIM FUNKCIJAMA ZA SAVRŠENO ZAVARIVANJE ČELIKA, NERĐAJUĆEG ČELIKA, ALUMINIJUMA, BRONZI,UZ SPECIJALNE PROGRAME ZA TANKE LIMOVE, PROVARIVANJE KORENA, VELIKE BRZINE ZAVARIVANJE, A SA MANJIM UNOSOM TOPLOTE!!!

 

 

 

Aparati serije „Sincosald Speedpulse E su najnaprednije električno/elektronske konstrukcije koju današnja tehnologija može ponuditi i koja garantuje pouzdanost, dugotrajnost i izdržljivost u radu, a takođe poseduje najnaprednije softverske programe za „modulaciju“ elektronskog luka za savršeno zavarivanje čelika, nerđajućeg čelika, aluminijuma…, koji postoje u svetu MIG/MAG zavarivanja danas, uključujući programe za provar kod cevi, programe za zavarivanje tankih materijala, čak i tankog čelika u čistom CO2 gasu, programe za duboku i konstantnu penetraciju u nepristupačnim mestima, zavarivanje debelih limova sa većom penetracijom u odnosu na klasični sprej a istovremeno sa manjim unosom toplote… 

U nastavku pročitajte detaljnije o vrhunskim mogućnostima ovog aparata.

Aparati, i softver za zavarivanje su razvijeni i pravljeni kao OEM proizvod, za par poznatih nemačkih brendova.

Postoji i verzija „Sincosald 300C Speedpulse“, radi se o kompaktnom MIG/MAG aparatu, opsega amperaže 10-320A, takođe sa Faktorom snage = 0.99, sa svim funkcijama i programima kao „E“ serija, jedino što nema spoljnjeg dodavača, već je dodavač žice integrisan u kućište.

Težina je 50 kg, nije se štedelo na hladnjacima, u cilju najveće moguće pouzdanosti i izdržljivosti.

 

 

NOVASTAR 300C Speedpuls

kompaktni MIG/MAG aparat 

(može se uzeti „go“, bez kolica i hladnjaka)

 

Jedinstvena električno/elektronska konstrukcija

Ovi aparati su jedinstveni po svom faktoru snage (cos fi = 0.99). Prosečan faktor snage trofaznih MIG/MAG aparata je danas oko 0.75-0.90.

Serija „Novastar Speedpulse E aparata nije napravljena sa ciljem da budu „jeftiniji“ već da budu najbolji mogući koju današnja elektronika može podržati. Ovako visok Faktor snage od 0.99 čini da aparat vuče iz mreže oko 20-25% manju amperažu u odnosu na klasične, što opet znači da se greje toliko manje manje od prosečnog.

Opšte je poznato je da elektroniku „ubija“ toplota. Bilo trenutno, bilo na duži rok usled termičkog zamora tj „starenja“. Na ovaj način, samo zbog ovoliko visokog Faktor snage, dobija se aparat povišene pouzdanosti, izdržljivosti i dugotrajnosti jer je tokom rada izložen manjem termičkom zamoru i sporije „stari“.

A još, činjenica da ovaj aparat troši manje struje kazuje da je u stvari jeftiniji nego što košta kada ga poredimo sa prosečnim aparatom iz klase jer se pri manjoj potrošnji struje štedi novac tokom celog životnog veka.

Zatim, ako uzmemo da dosta firmi ili pojedinaca nema „pravu industrijsku struju“, ovaj aparat je pravi izbor za takve strujne instalacije jer ih manje opterećuje po snazi i manje izobličuje struju komšijama (ne pravi harmonike). Kada radi na 400A u MIG/MAG režimu, aparat maksimalno vuče samo 23.5A iz 400V-trofazne instalacije.

Ventilatori za hlađenje elektronike kao i pumpa za vodeno hlađenje pištolja su „po potrebi“, tj rade samo kada treba, pa se i time štedi novac, tj potrošnja struje a takođe podiže se pouzdanost aparata jer se ne uvlači prašina u unutrašnjost svo vreme.

U aparat su ugrađene birane prvoklasne elektronske komponente, trenutno najootpornije na toplotu, kratke spojeve, udare napona itd.

Pri tome, bez obzira što je stvorena toplota manja nego kod prosečnog aparata iz ove klase, nije se štedelo na pasivnoj i aktivnoj zaštiti, na hladnjacima koji su veliki, na ventilatorima, na prostranom kućištu i razmaku vrelih tačaka.

Srce izvora strujeBez kompromisa kada je u pitanju otpornost ugrađene elektronike na toplotu

 

Uočite aluminijumske hladnjake u obliku tunela/cigle, sa gustim prorezima za bolje odvođenje toplote.

– Prašina ne opstrujava elektronske ploče već prolazi kroz tunel.

– Kada prašina ne udara na elektroniku, pouzdanost je veća jer je manja opasnost od kratkih spojeva koju može izazvati metalna prašina ili opasnost od korozije usled taloženja nemetalne prašine.

– Uočite robusnu elektroniku.

– Pada u oči kako su pojedine elektronske komponente u keramičkoj izolaciji.

 

 

Sve u svemu, aparat je napravljen konstrukcijski najbolje moguće, što omogućava da će služiti dugo bez kvarova, da će biti izdržljiv, i da će trošiti manje struje iz mreže što korisniku donosi čistu uštedu u novcu, i pri tome neće opterećivati strujnu instalaciju kao prosečan aparat.

U dodavaču se nalazi mehanizam (motor i čelični točkići – 4 komada) za pogon žice, švajcarskog specijalizovanog proizvođača koji se smatra najboljim na svetu u oblasti proizvodnje mehanizama za dodavanje žice.

Garancija je 40 meseci.

 

Uštede i zarađivanje novca od samog početka

 

 

Uprošćen prikaz uštede novca

 

Najbolji mehanizam za dodavanje žice na svetu (motor i točkići)

 

Mehanizam za dodavanje žice je od slavnog specijalizovanog švajcarskog proizvođača za koga se smatra da pravi najbolje mehanizme za dodavanje na svetu.

Zupčanici su čelični, extra kaljeni, za što duži radni vek, motor je snažan i sa trenutnim odzivom, i trenutno se pokreće i zaustavlja. Ostatak mehanizma je od čelika ili armiranog poliamida (izuzetno čvrste plastike od koje se čak prave ramovi za pištolje)

Mehanizam poseduje dva stezača, radi bolje kontrole stezanja, naročito bitno kod stezanja aluminijumske žice.

 

Švajcarski robustni mehanizam za dodavanje žice

 

Najnapredniji programi za zavarivanje u MIG/MAG režimu

SINCOSALD NOVASTAR 400E Speedpulse
sa kolicima i vodenim hladnjakom.

Najčešći izbor kupaca ove serije aparata

 

Osim opisane savršene električno-elektronsko-mehaničke konstrukcije, ovi aparati poseduju sve danas najnaprednije programe u MIG/MAG zavarivanju za savršeno salivene varove, brži rad tj veću produktivnost u odnosu na klasične aparate, manji unos toplote u materijal, manje deformacije zavarenog sklopa, a što je najlepše i manju potrošnju struje, gasa i troškova radne snage usled veće produktivnosti.

Greške u zavarivanju su svedene na minimum, pa se štedi i na troškovima obuke zavarivača, štedi se na brušenja usled pucni (rasprsnutog metala), popravki usled lošeg uvarivanja itd…

I početnici sa ovim aparatom mogu brzo postići prvoklasne zavarene spojeve.

Komande aparata (bez obzira što liči na kompjuter) su logične i početnik ih vrlo lako može savladati.

 

Prikaz kompjuterski kontrolisanih programa (145 programa)

 

1) Zavarivanje klasičnim kratkim spojem uz manuelno podešavanje brzine žice, napona i indukcije:

„Klasično“ zavarivanje gde se podešavaju posebno brzina žice i napon uz mogućnost podešavanje indukcije pri radu u „režimu kratkog spoja“ (radi smanjenja prštanja kod debljih žica, kod CO2 gasa, kod nerđajućih čelika itd…).

Tada se može se koristiti kao najobičniji aparat, kao što se radilo i pre 50 godina.

Ovaj klasični transfer kratkim spojem je pre svega za zavarivanje crnih čelika tankih debljina. Često korišćen pri radu u čistom CO2 gasu, za klasičnu bravariju.

Ko zna čemu služi indukcija, može je podešavati za još bolji var, pre svega bez prštanja i zbog boljeg salivanja vara.

 

2) Zavarivanje u klasičnom spreju uz manuelno podešavanje:

„Klasično“ zavarivanje gde se podešavaju posebno brzina žice i napon i to na visoke vrednosti da se dobije zavarivanje u spreju, pogodno za debele limove.

Rastopljene kapljice sa žice se aksijalno prenose u var, vrlo su sitne, a nema kratkih spojeva, luk uvek gori. Moguć je samo ako ima dovoljno argona u zaštitnom gasu, tj nije moguć u čistom CO2 gasu i žicama punog poprečnog preseka.

Takođe ovo je režim i za zavarivanje punjenim žicama. Tu već postoje punjene žice kod kojih je moguće postići sprej u čistom CO2 gasu.

 

3) Zavarivanje punjenim žicama uz manuelno podešavanje

Zavarivanje punjenim žicama od kojih je svaka za sebe posebna priča jer mogu biti rutilne/metalne/bazične, šavne/bešavne, pa još sa debljim zidom/sa tanjim zidom, pa još od legirane trake/nelegirane trake, pa one koje rade u čistom CO2 gasu/mešavini… pa ponekad jedan Synergic režim koji je dobar za jednu žicu ne odgovara za drugu već traži korekciju… Zato je ponekad najlakše najbolje podešavanje za svaku punjenu žicu pronaću u manuelnom režimu.

 

Savršeno zavarivanje punjenom žicom , vertikalno naviše

 

Zavarivanje punjenim žicama je jedno od najboljih izbora u zavarivanju uopšte. Moguće je raditi u vertikalnom i nadglavnom položaju, sa velikim strujama, sa velikim uvarivanjem i velikim depozitom materijala. U razvijenom svetu, brodovi, vagoni, konstrukcije i slično se već odavno rade punjenim žicama. Čak se i provar može raditi, preko keramičke podloške. Očekivane amperaže su 160-280 A žicom 1.2 mm.

 

4) Zavarivanje u „synergic“ režimu u kratkom spoju i spreju:

Pomenuta zavarivanja klasičnim kratkim spojem (pod 1) i sprejom (pod 2) se mogu postići manuelnim podešavanjem, ali u „synergic“ režimu nema potrebe za samostalnim podešavanjima tj „igranjem“ sa parametrima.

Aparatu se „kaže kojim tipom žice se radi, kojim prečnikom, kojim gasom, i koja debljina materijala se vari“, a kompjuter sam proračuna najoptimalnije parametre, da se dobije stabilno zavarivanje bez prštanja.

Ova fraza „aparatu se kaže kojim tipom žice se radi, kojim prečnikom, kojim gasom…“ u stvari se odnosi da se izabere program. Vrlo je prosto, naći željeni program, i maltene nepismen čovek to može da uradi.

Na primer, izabere se „program za zavarivanje žicom punog poprečnog preseka tipa „Fe – SG-2 /70S-6“, prečnik 1.2 mm, u gasu Ar+18%CO2“, a zatim se podesi debljina materijala koji se zavaruje, npr 5 mm… i aparat sam proračuna sve potrebne parametre i ostalo je do prostog poteza ruke zavarivača.

 

 

 

Polaganje dugačkih varova u synergic-sprej režimu.

 

 

Polaganje dugačkih varova u synergic-sprej režimu u više prolaza.

 

5) Zavarivanje u pulsu i to High-Speed pulsu, oko 40% produktivnijem u odnosu na klasično pulsno zavarivanje:

Mnogi će najčešće raditi u ovom recimo idealnom programu. Toliko je dobar, da i početnik, posle par desetina minuta vežbe, pravi odlične varove, lepe na oko, lepe geometrije a bez ikakvog prštanja.

Zavarivanje u pulsu se pre svega primenjuje kod zavarivanja aluminijuma, bronze, ali i kod čelika osetljivih na unos toplote (npr nerđajućih čelika-prohroma) ili kada se kod crnih čelika žele manje deformacije u odnosu na sprej zavarivanje kod srednje-debljih limova ili kada se želi veća penetracija kod tanjih limova ili kada se želi zavarivanje bez ikakvog prštanja rastopljenog metala…

U klasičnom puls-u, u jednom trenutku vremena se kontrolisano ispaljuje jedna kapljica, obično loptastog oblika, otprilike jednaka prečniku žice ili nešto manja.

Međutim, u High-speed puls-u, u jednom trenutku se kontrolisano ispaljuje 2-3 kapljice ili možda reći da se ispaljuje jedna loptasta kapljica slična kao kod klasičnog pulsa a koja je praćena kontrolisanim ispaljivanjem još jedne ili dve kapljice slično kao kod spreja.

Rezultat je lakša kontrola luka od strane zavarivača a brži rad – recimo do 30-50% kao i manje deformacije i manji unos toplote, a manja potrošnja gasa, manji troškovi struje i radne snage u odnosu na klasičan puls.

Time je ovaj „brzi puls“ postao prigodniji za primenu i kod crnog čelika, jer više nije „spor i hladan“, a i jer je i penetracija veća u odnosu na klasičan puls. A zbog bržeg vođenja, unos toplote je manji a time i deformacije.

Ovaj aparat ima verovatno „najlepše“ salivanje varova i kod čelika i kod aluminijuma danas, vredi barem probati i osetiti pod rukom ovaj program.

Podešavanje se i ovde vrši tako što se izabere debljina materijala. To je sve, aparat sam proračuna sve druge parametre.

 

 

Zavarivanje tankog aluminijuma pulsnim postupkom

 

Pulsno zavarivanje je naročito preporučljivo za zavarivanje aluminijuma i njegovih legura, kao i zavarivanje bakra i njegovih legura i zavarivanje nerđajućeg čelika.

Pri pulsnom zavarivanju aluminijuma, puls omogućava „vibriranje“ rastopljenog metala a samim time i lakše izbacivanje gasova iz njega a rezultat je manja poroznost nego pri zavarivanju klasičnim sprejom. Sa druge strane, pri zavarivanju sprejom, postoji velika opasnost od progorevanja tanjih limova, dok se pulsnim postupkom, bez progorevanja može zavarivati i debljine od 1 mm, što je nekada bilo nezamislivo za MIG postupak. U principu, mnogi kupuju pulsne aparate samo zbog savršenog zavarivanja aluminijuma, pre svega tankog.

Ovaj aparat sigurno ima jedan od najboljih karakteristika pulsnog luka za zavarivanje aluminijuma.

Aparat ima programe za zavarivanje AlMg5 žicom, AlSi5/AlSi12 žicama, čistom Al žicom i AlMg4.5Mn žicama (često koršićene za čamce, jahte i brodove najviše čvrstoće).

 

 

Zavarivanje 10 mm debelog aluminijumskog lima u pulsnom postupku. U pitanju je jahta.

 

Zavarivanje bakra i bronzi u pulsu je lakše od zavarivanja u spreju. Za zavarivanje u spreju je potrebno više predgrejati radni predmet. Razlog je činjenica, da ako se vari u pulsu na 250A, moguće je da gornja struja pulsa ide npr do 600A, a tih 600A lakše topi bakar ili bronzu nego konstantnih 250A u spreju.

Zavarivanje pulsnim MIG postupkom pocinkovanih limova žicama tipa CuSi3 ili CuAl8 je već par decenija standard u auto industriji.

Zavarivanje nerđajućih čelika MAG pulsnim postupkom donosi nekoliko prednosti u odnosu na tradicionalne MAG transfere kratkim spojem i sprejom.

Zavarivanje tradicionalnim kratkim spojem dovodi do velikog prštanja ako aparat nema dobru indukciju luka. Pulsnim MAG postupkom se bez prštanja zavaruju i limovi od 1 mm.

Pulsnim i duplim pulsnim postupkom se manje sagoreva hrom u površinskomi sloju vara od klasičnog spreja. Tipičan izgled lica vara posle sprej zavarivanja je tamno ružno siv.

Osim toga, klasičnim sprej zavarivanjem se može postići tako veliki unos toplote da će doći do degradacije materijala, a pre svega do interkristalne korozije. Puls je transfer sa nižim unosom toplote i ova opasnost se smanjuje.

Zvuk kod ovog „brzog pulsa“ je tiši i manje opterećuje uši zavarivača nego kod klasičnog pulsa.

 

6) Zavarivanje u duplom pulsu:

Zavarivanje duplim pulsom se koristi kada se želi još niži unos toplote radi manjih deformacija ili radi manje degradacije strukture materijala, ili estetski lep var (sa krljuštima)-npr kod nerđajućeg čelika, ili u vertikalnoj poziciji-npr kod aluminijuma, ili kod tankih preseka kod bronzi… jer je „hladniji“ od običnog pulsa.

 

Zavarivanje nerđajućeg čelika duplim pulsom. Uočiti vrlo malo oksidaciono obojenje.

Uočiti da var nije tamno siv, tj da nije sagoren hrom iz provršinskih slojeva, zbog niskog unosa toplote.

 

 

Navarivanje unutrašnje površine ventila, Inconel žicom (vatrostalna super-legura nikla), duplim pulsom

 

 

 

 

 

Navarivanje (takozvano kladiranje) spoljnje površine ventila, Inconel žicom (vatrostalna super-legura nikla),
duplim pulsom

 

7) Provar, polaganje korenog prolaza u otvorenom žljebu, naročito kod cevi, programom PIPE:

Program PIPE je specijalno razvijen program za zavarivanje korena kod cevi i ploča kada se traži provar, tj kod otvorenih žljebova kod delova od čelika i nerđajućeg čelika pre svega u položaju vertikalno nadole.

Ovo je brži postupak u odnosu na TIG ili celuloznu ili bazičnu elektrodu koje se tradicionalno koriste za korene prolaze, nekad i 3 puta.

Pored ostalih, moguće su sledeće kombinacije vrste žica, prečnika i gasova.

 

R.b.

Materijal

Tip žice

Gas

Prečnik žice (mm)

1

crni čelik

G3Si/G4Si (SG 2/ SG 3)

Čist CO2

1.2

2

Ar+18%CO2

1.0

3

1.2

4

Metalom punjena žica

5

nerđajući čelik 304L/316L

308L/316L žica

Ar+2.5%CO2

1.0

6

1.2

 

Vođenje je uglavnom vertikalno nadole, mada se može raditi i vertikalno naviše. Za zazore do 4-5 mm nije potrebno njihanje, a za zazore preko 5 mm pa do 8-10 mm jeste.

Žljeb ne mora biti savršeno pripremljen pa se štedi i na tome. Provar se lepo formira a uvarivanje u zidove žljeba je dobro. Čak, i obuhvatni ugao žljeba može biti manji od tradicionalnih 60 stepeni, a time se štedi na vremenu zavarivanju jer ima manje prolaza, manji su troškovi radne snage, gasa, struje i žice, a brže se radi.

Radi se o modifikovanom transferu kratkim spojem, sa redukovanim unosom toplote a koncentrisanim lukom. Karikirano rečeno, kod klasičnog kratkog spoja, kapljica sa žice, postaje veća i veća i u jednom trenutku usled gravitacije i usled elektrodinamičkih sila se izdužuje i postaje velika i na kraju dodirne rastopljeni metal na predmetu i slije se u njega.

Ovde, karikirano rečeno, pulsacije amperaže i napona, talasaju rastopljeni metal na predmetu koji se vari, i to talasanje ne dozvoljava formiranje velike kapljice na žici već talasi skidaju kapljicu sa žice kada je mala. Time je izbegnuto eksplozivno slivanje kapljice usled naglog porasta amperaže tokom kratkog spoja.

Prepust žice može varirati, elektronika veoma brzo odgovara na sve promene prepusta žice, ugla vođenja i „pegla luk“… Time se dodatno olakšava zavarivanje manje veštim zavarivačima.

Unos toplote je mali, pa se mogu zavarivati i limovi od 1 mm ovim programom, nevezano za provarivanje.

 

Provar – nerđajući čelik

 

 

Provar – crni čelik, bez obaranja ivica
(debljina lima 3 mm, zazor 4 mm)

 

 

Lice korenog vara Slika poprečnog preseka korenog vara

 

Poprečni presek provara je debeo, 4-6 mm, pa se eliminiše potreba za tzv „toplim prolazom“. Takođe, moguće je odmah nastaviti punjenom žicom ili pulsom jačim strujama, bez opasnosti od progorevanja korenog vara kao što je problem kod drugih postupaka, gde je koreni var uglavnom tanak 2-3 mm.

 

8) Zavarivanje tankih limova, uz izuzetno nizak unos toplote, uz manje deformacije, programom COLD:

Radi se o najnaprednijem programu za zavarivanje tankih limova, mogu se variti i limovi od 0.5 mm (pa do nekih 3 mm), sa redukovanim i preciznim unosom toplote, 15-25% u odnosu na klasično zavarivanje kratkim spojem, kojim se eliminiše problem progorevanja ali i deformacija. Naročito pogodan za limove od čelika i nerđajućeg čelika.

Može se reći i da se postižu brzine varenja do 40% brže od klasičnog kratkog spoja.

Praktično bez prštanja a samim tim se štedi jer nema naknadnog brušenja. Ono malo prštanja što ima je lakše ukloniti špahlom ili strugačem, bez brušenja, jer su i te pucne „hladnije“ nego kod klasičnog zavarivanja kratkim spojem.

Kod tankih nerđajućih limova, manje je oksidaciono obojenje i manje je sagorevanje hroma iz površinskog sloja metala vara.

I uopšte, manja je i Zona Uticaja Toplote (ZUT) nego kod klasičnog zavarivanja kratkim spojem a time i manja je opasnost od degradacije strukture materijala.

Kada aparat ima ovaj program, zavarivanje tradicionalnim kratkim spojem je praktično nepotrebno.

Moguće je raditi i provar, kako u položajima PA (horizontalno) i ali i u PE (nadglavno) zbog lake kontrole rastopljenog metala. Priprema žljeba je minimalna, i lako se prelazi preko velikih zazora.

Ovim programom se manje oštećuje cink na pocinkovanim limovima.

Luk je stabilan i kada je prepust žice dug.

Zavarivanje ovim programom proizvodi manje dimova nego klasično zavarivanje, a time je zavarivaču olakšan rad.

Kod izuzetno tankih limova, najbolji rezultati se postižu na automatima, kada je brzina vođenja pištolja preko 30 mm/s.

 

 

Zavarivanje dugog vara na spoju tankog lima bez progorevanja programom COLD, bez prštanja

 

9) Zavarivanje debljih limova, programom SPEED, modifikovanim sprej transferom:

Malo objašnjenja…

Klasični sprej transfer je nekada davno bio definisan od stane autoriteta kao „…zavarivanje, prenosom finih kapljica, bez ikakvih kratkih spojeva…“ tj ni slučajno nije smela žica da dodirne rastopljeni metal na predmetu koji se vari tj napravi kratak spoj.

Ali, da bi bilo tako, potrebno je imati dug luk, a dug luk znači veliki napon luka. Što dovodi do većeg unosa toplote, zajeda na ivicama vara, osetljivost na magnetno skretanje luka, mogućnost pojava poroznosti, isparavaju legirajući elementi umesto da budu u varu, pa je hemijski sastav vara ispod željenog…

Uočeno je da bi luk trebao da bude manji, da bio bio bolji i korisniji, da bi se rešio ovaj problem sa velikom toplotom i zajedima i svim drugim problemima.

 

Sa pojavom prvih elektronski upravljanih aparata za zavarivanje, promenjena je definicija od strane autoriteta, pa je sprej definisan kao „…zavarivanje prenosom finim kapljicama, praktično bez kratkih spojeva…“, što će reći „omogućeno“ je zavarivanje malo kraćim lukom, tako da se dozvoljava da tu i tamo „praktično“ dođe do ponekog kratkog spoja, ali su rešeni delimično problemi sa zajedima i prevelikom toplotom.

A sa pojavom brze elektronike, moguće je dodatno poraditi na ovom modifikovanju sprej transfera. Moguće je dozvoliti više kratkih spojeva ili koji duže traju, ali svaki put kada se detektuje kratak spoj, brza elektronika kontrolisano spusti struju kratkog spoja ne dozvoljavajući eksplozivno odvajanje kapljice i ne dozvoljavajući prštanje ili uopšteno rečeno, dolazi do brze korekcije amperaže i napona luka tako da se kapljica sa žice odvaja bez prštanja, iako postoje kratki spojevi.

Tako, dobija se zavarivanje sa daleko koncentrisanijom plazmom luka (kraći luk, manji napon, a veća amperaža i time veća gustina struje kroz žicu). Ovo dovodi do većeg topljenja žice (zbog većeg kvadrata amperaže tj Q=R x I2 x t jer žicu ne topi amperaža već „amperaža na kvadrat“), pa se ovim programom radi oko 30% brže od klasičnog spreja.

Unos toplote je manji, nadvišenja vara su manja, nema prevelikog nabacivanja vara u ugaoni spoj, a penetracija je veća, nema zajeda.

Naročito je pogodan za srednje debele limove.

Mogući su manji obuhvatni uglovi žljeba. Umesto tradiconalnog ugla od 60 stepeni, mogući su uglovi i od 40 stepeni, sa potpunom penetracijom u zidove žljeba.

Tek se ovde štedi na vremenu popunjavanja žljeba i svim pripadajućim troškovima, ne samo da se brže radi jer je sam po sebi „Speed“ brži od „spreja“ nego je i dodatno manje prolaza potrebno za uži obuhvatni ugao žljeba!

Zbog brzine, zavarivanjem programom SPEED se unosi manje toplote u materijal u odnosu na klasičan sprej, a postiže se ista ili veća penetracija a brzina zavarivanja tj produktivnost je oko 20-40% veća.

Zbog bržeg rada, manja je potrošnja gasa i struje i manji su troškovi radne snage.

Čak je moguće ovaj „brzi“ program koristiti već i od 2 mm debljina pa naviše.

Savršeno složene gusenice u popuni žljeba, programom SPEED.

Uočiti da nema velikog nadvišenja, profil gusenica je skoro ravan.

 

Prštanja praktično nema, a zvuk tokom zavarivanje je zanimljiv. Povremeno se čuje praskanje, naročito kada zavarivač menja ugao vođenja i/ili prepust žice i/ili nagib pištolja, i očekuje se da će zbog tog praskanja biti dosta pucni tj prštanja, ali na kraju pucni nema ili gotovo nema, već je ono praskanje u stvari zvučni efekat reakcije kompjutera koji na promenu luka reaguje podizanjem ili spuštanjem gomile parametara luka u delićima sekunde.

Višeprolazno zavarivanje programom SPEED izuzetno debelih komada

 

Zavarivanje bojlera na automatskoj mašini, bez progorevanja lima, vodonepropusni varovi

 

 

Izgled vara na bojleru, zavareno automatom programom SPEED

 

10) Zavarivanje u teško pristupačnim mestima, uz konstantnu penetraciju, programom FORCE:

Penetracija u materijal zavisi, osim od podešenih brzine žice i napona i od prepusta žice. Kada se tokom zavarivanja prepust žice poveća, pada amperaža i penetracija u materijal a kada se smanji prepust žice, amperaža i penetracija se povećavaju. A svaka promena prepusta dovodi do nestabilnosti luka i prštanja.

Kada su nepristupačna mesta u pitanju, gde šoba ne može da uđe, nema druge nego povećati prepust žice, i tada postoji opasnost od neuvarivanja jer amperaža, prema Omovom zakonu pada a time i uvarivanje.

Ovaj program FORCE daje jaku i konstantnu penetraciju, bez obzira na prepust žice.

Program FORCE je sličan programu SPEED. Ovde su faze trajanja kratkog spoja dugačke, tako da je maltene svo vreme žica „u kratkom spoju“ tj rastopljeni metal „sedi“ na rastopljenom metalu a vrši se prenos sprejom. Obzirom da je tada luk izuzetno kratak, koncentrisan je na recimo oko 50% površine u odnosu na klasičan sprej.

A zbog toga što su faze kratkih spojeva dugačke, a amperaža kratkog spoja je velika (veća od one prikazane na displeju), plazma luka je veća, pa je time i prodiranje tj penetracija u materijal veća u odnosu na klasičan sprej transfer. A istovremeno je zbog manjeg napona luka, i veće brzine rada redukovan unos toplote. A time su smanjene deformacije i degradacija materijala (pogrubljenje zrna itd).

Osim aksijalno u koren, uvarivanje i u zidove žljeba je jako, tako da je moguće umesto obuhvatnog ugla žljeba od 60° imati i žljeb od 30-40°. Zato je ovaj program FORCE idealan za uske žljebove i ugaone spojeve.

Time se štedi na broju prolaza, manje se radi, manje je potrebno žice i gasa i struje a troškovi radne snage su takođe manji.

Zbog toga što ima manje prolaza, a manji je unos toplote po svakom prolazu, i međuprolazna temperatura je manja, a time i defromacije konstrukcije kao i uopšte smanjena je opasnost od degradacije strukture materijala.

Softver u aparatu u svakom trenutku vrši kompenzaciju snage luka, pa se ovaj program može koristiti i za teško pristupačne spojeve, sa velikim prepustom žice a bez ikakve opasnosti od neprovarenog mesta…

Čak je moguća i jedan šaljivi način objašnjenja koliko je program dobar: „…zamislite da imate zavarivača kome se tresu ruke (stariji, ili nevešt ili pijandura!!!). I „upalite“ mu ovaj program i on dobije tokom zavarivanja svejedno istu penetraciju, bez obzira što mu se ruke tresu a prepust žice varira čak i po 20 mm gore-dole“.

Pošto je luk svo vreme baš kratak, zavarivanje je bez zajeda, nema opasnosti od usisavanja O2 ili N2 u metal vara i stvaranja pora.

Neko je radio i proračun mogućih ušteda u odnosu na klasičan sprej transfer. Došlo se do mogućeg nivoa ušteda od čak 40-60% u odnosu na klasičan sprej transfer!!!

Ukupne uštede su prema sledećoj analizi:

– Minimalna priprema žljeba, manji troškovi radne snage bravara za pripremu žljeba,

– Manji obuhvatni ugao žljeba, moguće 30-40°, umesto klasičnog 60°,

– Manje prolaza zbog manjeg ugla žljeba,

– Manja potrošnja žice,

– Manji troškovi radne snage zavarivača zbog manje prolaza a veće brzine rada,

– Manja potrošnja struje zbog manje prolaza a veće brzine rada,

– Manja potrošnja gasa zbog manje prolaza a veće brzine rada,

– Manje završnih radova, brušenja, jer nema skidanja previše nagomilanog nadvišenja vara,

– Manji troškovi kvalifikovanog zavarivača. Pošto je luk veoma stabilan i manje vešti zavarivači lako postižu traženi kvalitet spoja.

Pošto je unos toplote niži nego kod klasičnog spreja, a penetracija velika, ovaj FORCE režim je naročito pogodan kod zavarivanja dinamički opterećenih konstrukcija (mostovi, vagoni itd…) debljih od 5 mm tj srednje debele limove…

 

 

Izgled FORCE luka, vidi se kako kopa u dubinu.

 

Vidi se očima kroz masku kako se kopa udubljenje a onda kako se uliva rastopljeni metal kao iz creva za zalivanje.

 

 

 

Duboko uvarivanje programom FORCE u vrlo uzak žljeb

 

11) REL zavarivanje,

Ovim aparatom se može variti i rutilnim i bazičnim elektrodama.

12) TIG zavarivanje uz paljenje luka dodirom.

 

Materijali žica za koje postoje synergic, pulsni i specijalni programi

 

Materijali žica za koje postoje razni programi (synergic, pulsni, specijalni) u kombinaciji raznih prečnika i gasova.
Sve ukupno, 145 programa!

 

Obuka

Osim puštanja u rad, nudimo i nekoliko sati obuke za zavarivače početnike.

Komande aparata su lake, i bez obzira što se radi o „kompjuteru“, svaki početnik lako ovlada komandama aparata.

Sa druge strane, što se tiče „poteza rukama“, MIG/MAG zavarivanje je najlakše naučiti od svih postupaka zavarivanja, pogotovo što kod ovog aparata kompjuter u nekom obimu ispravlja greške lošeg vođenja pištolja.

 

Garancija

40 meseci na izvor struje, hladnjak i dodavač, što je trenutno jedna od najdužih garancija na tržištu.

  

Opšti podaci

Tehnički podaci

300 E / C Speedpuls

400 E Speedpuls

500 E Speedpuls

 

 

 

 

Amperaža (A)

10-320

10-400

10-500

Napon, trofazni (V)

400

Max snaga I1 (kVA)

12.6

16.4

24.4

Max amperaža I1 (A)

18

23.5

35

Osigurač tromi (A)

16

25

32

Radni ciklus 100%

240 A

310 A

380 A

Radni ciklus 60%

270 A

370 A

460 A

Radni ciklus 50%

400 A

500 A

Radni ciklus 40%

320 A

Napon praznog hoda (V)

63

70

Faktor snage

0.99

Usklađenost sa standardima

EN 60974 – 1 – 5 -10

Klasa primene

S

Klasa izolacije

F

Klasa zaštite

IP 23

Dimenzije izvora struje

670 x 270 x 415 mm

Težina izvora struje (kg)

E=39 kg / C=50kg

43

47

Prečnici žica (mm)

Žice od crnog čelika

0.6 – 1.6 mm

Žice od nerđajućeg čelika

0.6 – 1.6 mm

Aluminijumske žice

1.0 – 1.6 mm

Brzina žice dodavača

0.6 – 25 (m/min)

Cena 

Cena zavisi… od broja naručenih aparata, konfiguracije aparata i eventualnih akcija i popusta kod proizvođača.

Osim neophodnih izvora struje (sa kablom za masu) i dodavača kod „E“ verzije, kupac može još ali i ne mora uzeti:

– Kolica sa postoljem za bocu sa gasom,

– Vodeni hladnjak,

– Vodeno hlađene pištolje raznih dužina, npr jedan za aluminijum, jedan jači za čelik, jedan malešni za provar i tanke limove…

– Daljinsku komandu,

– Točkiće za aluminijum i punjenu žicu,

– Reducir ventil-e,

– Dizne i bužire za aluminijum…

– Program PIPE (koji se posebno kupuje),

– Dužinu poveznog paketa od dodavača do izvora struje (2 m – 5 m – 10 m – 15 m) itd…

Ali, čisto zbog procene reda veličine cena, recimo da bi aparat u konfiguraciji „Novastar 400E Speedpulse“ (izvor struje od 400A, dodavač, vodeno hlađenje, kolica, 2 metra poveznog paketa, jedan vodeno hlađeni pištolj od 4 m, kabl sa klještima za masu, svim mogućim programima uključujući PIPE za provar…) koštao maximalno oko 7350 EUR + PDV.

Ako postoji mogućnost, prenosimo popuste proizvođača kupcima, pa cena može biti niža.

A recimo varijanta „Novastar 300C Speedpulse“ (izvor struje od 320A, dodavač integrisan u kućište, jedan vazdušno hlađeni pištolj od 4 m, kabl sa klještima za masu, svim mogućim programima uključujući PIPE za provar…) koštao maximalno oko 6000 EUR + PDV. Ako postoji mogućnost, prenosimo popuste proizvođača kupcima, pa cena može biti niža.

Uz aparat se ne isporučuje trofazni utikač, to morate sami spremiti, prema Vašim utičnicama. Ne preporučujem „šporetske utičnice i utikače“, ipak se radi sa velikim strujama, pa praksa pokazuje da kod očajnih utikača koji su standard u Srbiji lako dolazi do probijanja tj skoka stuje sa jedne faze na drugu u utikaču, pa onda dolazi do padanja osigurača i gubljenja vremena na kupovinu i promenu ili podizanje osigurača, utičnice i utikača (desilo se nekoliko puta u praksi, zato pominjem).

Napojni kabl je četvorožilni, ima tri žice za tri faze i jedna žica za uzemljenje.

 

Proba 

Imamo demo aparat SINCOSALD NOVASTAR 400E SPEEDPULSE, zakažite probu zavarivanja čelika, nerđajućeg čelika, bronze, aluminijuma… bez obaveze kupovine.

Za probu, ponesite sa sobom obavezno:

– Parčiće lima za probu, obavezno obrušene do metalnog sjaja. Bez rđe na sebi, farbe, cinka i slično (a što može dovesti do otrovnih isparenja tokom zavarivanja), lepo ukrojeno…

– Svoje radno odelo, svoje rukavice, svoju masku (zbog higijene)…

Ili po eventualnom dogovoru možemo mi doći kod Vas…

Opis

Ova serija aparata SINCOSALD NOVASTAR C/E SPEEDPULSE apsolutno sigurno spada u grupu od 3-4 najbolja aparata na svetu danas, po ukupnim performansama stabilnog luka, kompjuterski kontrolisanim programima uključujući i one najnaprednije (Speed, Cold, Force, Root, High-Speed Pulse…), konstrukciji i pouzdanosti, garanciji…

Sigurno će itekako doprineti ostvarenju Vaših ciljeva, za lak rad, za zavarivanje bez prštanja, za rad sa manjim deformacijama ili za rad sa dubljim penetracijama, za brži rad i za maximalno moguće jeftin rad, bilo da se računa po 1 metru vara ili po 1 kg deponovanog materijala ili po 1 norma času.

 

 

Investicija u ovaj aparat se sigurno isplati!

 

Slobodno se obratite za sve dodatne informacije.