AULEKTRO – stakla sa fiksnim zatamnjenjem, sa “ogledalom” – zlatnim premazom

“S ljubavlju za vaše oči” – proizvedeno u Nemačkoj!

AULEKTRO – stakla 110x90mm tonirana patentiranim metalnim premazom “zlatne” boje, proizvedena u Nemačkoj – sa fixnim zatamnjenjem DIN9/DIN10/DIN11/DIN12/DIN13

AULEKTRO “zlatna” stakla sa fixnim zatamnjenjem se smatraju najboljim zatamnjenim staklima na svetu za zavarivanje, kako po pitanju bezbednosti za oči tokom zavarivanja, tako vidljivosti kroz njih tokom zavarivanja i po pitanju odbijanja toplote. U pojedinim optičkim aspektima i aspektima zaštite od zračenja prevazilaze zahteve današnjih standarda za čak oko 10 puta.

Ova stakla uživaju legendarnu reputaciju kod jednog broja TIG profesionalnih zavarivača u zapadnoj Evropi.

Stakla se prave jedinstvenom naprednom tehnologijom kojom se dobijaju stakla praktično bez mikro-mehurića, mikro-prslina, bez mikro-nečistoća.
Nema distorzije slike, daju najjasniji pogled kroz njih u odnosu na klasična “crna” stakla.

Stakla su “metalizirana” prevlakom zlataste boje.

Poznato je u praksi da se toplota širi kroz prostor kondukcijom, konvekcijom i radijacijom (refleksijom-zračenjem). Oči zavarivača su dosta blizu mesta zavarivanja to jest dosta blizu vrlo jakom izvoru toplote (električni luk plus rastopljeni metal), sa jakom refleksijom – odbljeskom što električnog luka, što usijanog tečnog metala vara.

Može se reći da se tokom zavarivanja i oči zavarivača “krčkaju” tj “kuvaju” jer se nalaze vrlo blizu izvora velike toplote. Tokom zavarivanja, zavarivač se navikava na tu toplotu, ne obraća pažnju na nju, ali svejedno, celo lice, pa i oči svo vreme trpe povećanu toplotu i neminovno bivaju napregnute.

Ovaj premaz ima za cilj da smanji toplotu koju električni luk i rastopljeni metal refleksijom provodi do očiju kroz staklo. Tipično zatamnjeno staklo takozvano “obično crno staklo”, propušta oko 96% toplote stvorene refleksijom kroz staklo do očiju zavarivača, a odbija samo 4%.
A ovo staklo, sa jedinstvenim patentiranim “zlatnim” premazom odbija 90% reflektovane toplote, a propušta samo 10% do očiju.

Ovo čuva oči, čini oči hladnijim, manje se oči zamaraju tokom zavarivanja. . .

Možemo ponuditi stakla AULEKTRO 110x90mm tonirana “zlatnim” tankim metalnim premazom u sledećim zatamnjenjima:  DIN9, DIN10, DIN11, DIN12 i DIN13.

Cena: 495,00 din/kom + PDV = 594,00 din/kom (za bilo koje gore navedeno zatamnjenje).

U ponudi imamo i kožnu masku sa otvorom 110x90mm (za ova stakla), cena 5.900 din/kom.
Maska je takođe proizvedena u Nemačkoj, ima plastični okvir za stakla zbog ispunjavanja zahteva standarda EN 175 da zaštitno sredstvo za lice i oči ne sme biti elektro-provodno (zato nema metalni okvir kao maske starije generacije ili maske koje ne ispunjavaju ovaj standard).