STEL Iron MIG 303P

Pulsni, kompaktni, trofazni aparat za zavarivanje (15-300A)

STEL Iron MIG 303P – Kompaktni Pulsni MIG/MAG/REL aparat, 300A, 34 kg

Aparat za zavarivanje aluminijuma, prohroma, i crnog čelika.

STEL iz Italije je poznati proizvođač aparata najvišeg nivoa kvaliteta koji se najčešće sreće pod imenima poznatih brendova.
Ovaj aparat je napravljen da ima što je moguće veću pouzdanost, približno onoj pouzdanosti kod legendarnih dugovečnih trafo aparata.

Aparat ima najmoderniju izdržljivu elektroniku, a težak je čak 34 kg, jer je unutrašnjost  napravljena da razmak vrelih tačaka bude što veći, da hlađenje i aluminijumskim rebrima i ventilatorima bude što je moguće veće, tj da uticaj toplote i termičkog zamora elektronike bude što manja.

Aparat poseduje, pored klasičnih transfera zavarivanja (kratak spoj, sprej, puls i dupli puls) još i sledeće napredne mogućnosti zavarivanja:

– I-Cold Pulse = 35% brže zavarivanje u odnosu na klasičan puls, a samim tim i manji unos toplote, manje deformacije metala, veća produktivnost, manja potrošnja gasa. . .

– ST-Arc = objedinjuje i zavarivanje “snagom” i “hladno” zavarivanje na niskim amperažama.

Poznato je da pojedini aparati imaju posebna “dugmad” za uključivanje programa poznatih kao “penetration”/”force” ili “thin”/”cold”. Kod ovog prvog, prepust žice može biti veći ili kraći, ali za razliku od klasičnog zavarivanja, gde duži prepust daje manju penetraciju a kraći dublju, program “penetration”/”force” svo vreme daje istu penetraciju, bez obzira na prepust žice i drhtanje ruke zavarivača ili guranja pištolja u nepristupačnu poziciju. Programi “cold”/”thin” se kod nekih aparata takođe plaćaju kao dodatne opcije i aktiviraju na posebno dugme i sa njima se mogu zavarivati tanji limovi bez progorevanja. . . Kod ovog aparata, ovi programi se niti doplaćuju niti se aktiviraju posebnim dugmetom.
Kada se želi zavarivanje tankog lima, na manjim amperažama aparat automatski aktivira “hladan” režim i zavarivanje na 15-20A predstavlja lak način zavarivanja čeličnih limova ispod 1mm ili zavarivanje provara preko velikih zazora.

Zavarivanje provara je lako, čak i kada je zazor veliki ili nepravilan.

– PAW = specijalan program za zavarivanje limova od tankog aluminijuma, debljina 1-2 mm bez progorevanja.

Aparat ima mehanizam sa 4 točkića za dodavanje žice švajcarske proizvodnje, izuzetno precizan i nije potreban puš-pul pištolj za zavarivanje aluminijuma.
Aparat ima mogućnost zavarivanja elektrodom (uključujući celuloznu) i TIG (lift).

Cena je = 3490 EUR (pdv uključen)

U cenu je uključeno: aparat, dva vazduhom 200A hlađena pištolja (jedan od 4 m za čelik i jedan od 3 m za aluminijum), točkići za čelik 0,6-0,8-1,0-1,2 mm, aluminijum 1,0-1,2 mm, punjenu žicu 1,0-1,2 mm, kabl za masu sa klještima za masu.

Garancija, servis, puštanje u rad obezbeđeni.

Za početnike, po prethodnom dogovoru, moguća obuka i za korišćenje aparata kao i za samo MIG/MAG (CO2) zavarivanje (potez ruke i ostalo). . .

Pored navedene opcije 3-faznog 320A pulsnog aparata, postoji i verzija monofazno-trofazna sa PFC-om (pravim aktivnim) i Multivoltage modulom (42 kg), kao i opcija manuelnog 320A aparata.

Za sve dodatne informacije: 064/828-0-883

VIDEO KLIP na YOUTUBE