POTKAPA ZA ZAVARIVANJE,

za ispod maske za zavarivanje, za zaštitu od štetnog zračenja tokom zavarivanja, i zaštitu od pucni rastopljenog metala koje pršte i padaju na glavu tokom zavarivanja.

Dužina je do vrata – a prekriva uši.

Materijal je patentiran u Nemačkoj, napravljen jedinstvenim načinom izrade u Nemačkoj i sama potkapa skrojena i sašivena i napravljena u Nemačkoj.

Ispitana u skladu sa standardima bezbednosti:
– Za radnike izložene temperaturi: EN 531,
– Za zaštitnu odeću za zavarivače: EN 470-1 i EN 533.
Uz napomenu, da kvalitet i performanse ove potkape u stvari daleko prevazilaze zahteve nabrojanih standarda.

Takođe, potkapa zadržava svoja svojstva i posle 40-50 ciklusa industrijskog pranja na temperaturama od 95C. Ispitano i dokazano.

Materijal od koga je napravljena je duplo gusto tkani 360g/m2 specijalno ojačan čist pamuk 100%. Nema sintetičkih materijala.

Potkapa je komforna i ugodna za nošenje na glavi, a pošto je od pamuka ne iritira kožu i pri dugom nošenju i dozvoljava prolaz pare.

Ne sadrži AZO boje (one boje koje se dodaju radi drečavog izgleda a koje “puštaju boju” – na kožu ili tokom pranja i radi drečavog izgleda žrtvuju ukupni kvalitet) niti sadrži PCP (penta-hlor-fenol – “čuveni” teški smrad tekstilne robe sa dalekog istoka, u stvari hemikalija koja štiti od buđi, gljivica. . . ali koja je otrovna i kancerogena i za ljude. . . ).

Materijal je takav da ne gori, samogasiv je, ne kaplje (kao plastični materijali), ne skuplja se na toploti. . .

Sve preporuke za ovu potkapu (pogotovo za one koji rade u vertikali i nadglavno).

CENA: 1.125 din/kom + PDV = 1.350 din/kom